Trump'ın ve seçim kampanyasının hesabını askıya aldı

Dünya (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.01.2021 - 11:16, Güncelleme: 09.01.2021 - 11:16 6750+ kez okundu.
 

Trump'ın ve seçim kampanyasının hesabını askıya aldı

Sosyal medya platformu Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını duyurdu. Trump'ın ayrıca seçim kmanya ekibinin hesabı da askıya alındı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın resmi Twitter hesabı kalıcı olarak askıya alındı. Twitter'dan yapılan açıklamada, "realDonaldTrump hesabından gelen son Tweetleri ve bunların etkileri inceledikten sonra hesabı daha fazla şiddete teşvik etme riski nedeniyle kalıcı olarak askıya aldık" denildi.   Seçim ekibinin hesabı da askıya alındı   Twitter ayrıca, ABD başkanları için kullanılan "POTUS" adlı hesaptaki yeni paylaşımları da kaldırırken, Trump'ın seçim kampanya ekibinin hesabı olan "TeamTrump" sayfasını da askıya aldı. Bir Twitter sözcüsü yaptığı açıklamada, "Söylediğimiz gibi, askıya alınma uygulamasından kaçınmak için başka bir hesap kullanmak kurallarımıza aykırıdır. POTUS hesabından gelen son paylaşımlarla ilgili olarak bunu uygulamak için adımlar attık" dedi. POTUS ve White House gibi devlet hesaplarının kalıcı olarak askıya alınmayacağını belirten sözcü, kullanımlarını sınırlandırmak için önlem alacaklarını ifade etti.     Öte yandan, Twitter, Çarşamba günü Kongre binasının Trump yanlıları tarafından basılmasından sonra Trump'ın hesabını geçici olarak bloke etmişti. Facebook hesabının da başkanlık döneminin sonuna kadar askıya alındığı duyurulan Trump, 20 Ocak'ta görevini Joe Biden'a devredecek.
Sosyal medya platformu Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını duyurdu. Trump'ın ayrıca seçim kmanya ekibinin hesabı da askıya alındı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın resmi Twitter hesabı kalıcı olarak askıya alındı. Twitter'dan yapılan açıklamada, "realDonaldTrump hesabından gelen son Tweetleri ve bunların etkileri inceledikten sonra hesabı daha fazla şiddete teşvik etme riski nedeniyle kalıcı olarak askıya aldık" denildi.

 

Seçim ekibinin hesabı da askıya alındı

 

Twitter ayrıca, ABD başkanları için kullanılan "POTUS" adlı hesaptaki yeni paylaşımları da kaldırırken, Trump'ın seçim kampanya ekibinin hesabı olan "TeamTrump" sayfasını da askıya aldı. Bir Twitter sözcüsü yaptığı açıklamada, "Söylediğimiz gibi, askıya alınma uygulamasından kaçınmak için başka bir hesap kullanmak kurallarımıza aykırıdır. POTUS hesabından gelen son paylaşımlarla ilgili olarak bunu uygulamak için adımlar attık" dedi. POTUS ve White House gibi devlet hesaplarının kalıcı olarak askıya alınmayacağını belirten sözcü, kullanımlarını sınırlandırmak için önlem alacaklarını ifade etti.

 

 

Öte yandan, Twitter, Çarşamba günü Kongre binasının Trump yanlıları tarafından basılmasından sonra Trump'ın hesabını geçici olarak bloke etmişti. Facebook hesabının da başkanlık döneminin sonuna kadar askıya alındığı duyurulan Trump, 20 Ocak'ta görevini Joe Biden'a devredecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.