TCG Büyükada, Bayram nöbetinde

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.07.2021 - 17:36, Güncelleme: 20.07.2021 - 17:36 2728+ kez okundu.
 

TCG Büyükada, Bayram nöbetinde

Türkiye Cumhuriyeti'nin göz bebeği, tasarımı ve inşası Deniz Harp Okulu mezunu subaylar tarafından yapılan Mili Gemi (MİLGEM) sınıfı korvetlerin 2. gemisi TCG Büyükada, İzmir Foça Limanı'nda Kurban Bayramı’nda nöbette olacak.
Türkiye'nin Milli Gemi projesi kapsamında inşa edilen TCG Büyükada (F-512) korveti, İzmir Foça Limanı'nda Türkiye Cumhuriyeti'nin ‘Mavi Vatan'daki hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla verilecek her türlü görev için kullanılmak üzere hazır bekletiliyor. Kurban Bayramı'nda, Foça Limanı'nda yüksek hazırlık durumunda bulunan TCG Büyükada gemisinde görevli askerler, milletin huzur ve güvenliği için karada olduğu gibi denizde de eller tetikte bekliyor. Vatan nöbetinin bir an olsun aksatılmadığı gözlenen gemide askerler birbirleri ile bayramlaştı.   "Ailemizden ayrı olmanın zorluğunu da bu gurur hafifletiyor"   TCG Büyükada Komutanı Deniz Yarbay Yalçın Aydın, zaman mevhumu gözetmeksizin 7 gün 24 saat görev başında olduklarını belirterek, “Mavi Vatan'ın koruyucusu Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının milli gemilerinden biri olan TCG Büyükada gemisinin komutanı olmaktan duyduğum kıvancı kelimeler ile ifade etmem mümkün değildir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Mükemmel ve kaadir bir Türk donanmasına malik olmak gayedir' sözü ışığında her geçen gün gücüne güç katan bu şanlı donanmanın bir ferdi olarak Türk sancağını Mavi Vatan'da dalgalandırırken yaşadığımız gurur, bizlere tüm zorluklar ile mücadele etme gücü veriyor. Kurban Bayramı gibi özel ve önemli günlerde ailemizden ayrı olmanın zorluğunu da bu gurur hafifletiyor. Bu heyecanla aziz Türk milletinin Kurban Bayramı'nı kutluyorum” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin göz bebeği, tasarımı ve inşası Deniz Harp Okulu mezunu subaylar tarafından yapılan Mili Gemi (MİLGEM) sınıfı korvetlerin 2. gemisi TCG Büyükada, İzmir Foça Limanı'nda Kurban Bayramı’nda nöbette olacak.

Türkiye'nin Milli Gemi projesi kapsamında inşa edilen TCG Büyükada (F-512) korveti, İzmir Foça Limanı'nda Türkiye Cumhuriyeti'nin ‘Mavi Vatan'daki hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla verilecek her türlü görev için kullanılmak üzere hazır bekletiliyor. Kurban Bayramı'nda, Foça Limanı'nda yüksek hazırlık durumunda bulunan TCG Büyükada gemisinde görevli askerler, milletin huzur ve güvenliği için karada olduğu gibi denizde de eller tetikte bekliyor. Vatan nöbetinin bir an olsun aksatılmadığı gözlenen gemide askerler birbirleri ile bayramlaştı.

 

"Ailemizden ayrı olmanın zorluğunu da bu gurur hafifletiyor"

 

TCG Büyükada Komutanı Deniz Yarbay Yalçın Aydın, zaman mevhumu gözetmeksizin 7 gün 24 saat görev başında olduklarını belirterek, “Mavi Vatan'ın koruyucusu Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının milli gemilerinden biri olan TCG Büyükada gemisinin komutanı olmaktan duyduğum kıvancı kelimeler ile ifade etmem mümkün değildir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Mükemmel ve kaadir bir Türk donanmasına malik olmak gayedir' sözü ışığında her geçen gün gücüne güç katan bu şanlı donanmanın bir ferdi olarak Türk sancağını Mavi Vatan'da dalgalandırırken yaşadığımız gurur, bizlere tüm zorluklar ile mücadele etme gücü veriyor. Kurban Bayramı gibi özel ve önemli günlerde ailemizden ayrı olmanın zorluğunu da bu gurur hafifletiyor. Bu heyecanla aziz Türk milletinin Kurban Bayramı'nı kutluyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.