Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Tarihi Kentler Birliği’nden İpek Evi’ne ödül

Yerel Yönetim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.09.2021 - 08:41, Güncelleme: 17.09.2021 - 08:41 1826+ kez okundu.
 

Tarihi Kentler Birliği’nden İpek Evi’ne ödül

Nilüfer Belediyesi’nin, geleneksel ipek böcekçiliği zanaatının turizme kazandırılması amacıyla geçen ay yeniden düzenleyerek hizmete açtığı İpek Evi, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle değer görüldü.
Bursa’nın geleneksel ipek böcekçiliği zanaatını, Nilüfer’de kültür ve turizmin bir parçası yapma, kaybolmaya yüz tutmuş bir meslek olarak ipek böceği yetiştiriciliğinin sosyal yaşamlardaki izlerini bugüne taşıma amacıyla hayata geçirilen İpek Evi’ne, Tarihi Kentler Birliği’nden ödül geldi. Nilüfer Belediyesi İpek Evi’ni, NİLSEM ile Misi Köyü Kadınları Yardım ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle Ağustos ayında yeniden düzenleyerek ziyarete açmıştı. İlk günden büyük ilgi gören İpek Evi, Tarihi Kent Birliği tarafından düzenlenen 2020 Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması‘nda “Uygulama” kategorisinde ödüle değer görüldü. 33 belediyenin toplam 61 proje ile başvurduğu yarışmanın sonuçları jüri değerlendirmesi sonucunda açıklandı. Yarışma jürisinin değerlendirmeleri sonucunda; Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yanı sıra, 1 Jüri Özel Ödülü, 7 Proje, 7 Uygulama ve 7 Süreklilik, 10 Başarı Ödülü verildi. Nilüfer Belediyesi de İpek Evi ile Uygulama Ödülü’ne değer görülen 7 belediye arasında yer aldı. Yapılan açıklamada Nilüfer Belediyesi’nin uzun süredir Misi Mahallesi’nde yürüttüğü katılımcı ve bütüncül koruma çalışmaları ile köyde geleneksel üretim tekniklerini yaşatan ve köyde yaşayan kadınlara öncelik veren projesinin uygulama ödülüne değer bulunduğu ifade edildi. Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması Ödülleri 23 Eylül 2021 Perşembe günü İstanbul’da düzenlenecek törende sahiplerine verilecek.
Nilüfer Belediyesi’nin, geleneksel ipek böcekçiliği zanaatının turizme kazandırılması amacıyla geçen ay yeniden düzenleyerek hizmete açtığı İpek Evi, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle değer görüldü.

Bursa’nın geleneksel ipek böcekçiliği zanaatını, Nilüfer’de kültür ve turizmin bir parçası yapma, kaybolmaya yüz tutmuş bir meslek olarak ipek böceği yetiştiriciliğinin sosyal yaşamlardaki izlerini bugüne taşıma amacıyla hayata geçirilen İpek Evi’ne, Tarihi Kentler Birliği’nden ödül geldi.
Nilüfer Belediyesi İpek Evi’ni, NİLSEM ile Misi Köyü Kadınları Yardım ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle Ağustos ayında yeniden düzenleyerek ziyarete açmıştı. İlk günden büyük ilgi gören İpek Evi, Tarihi Kent Birliği tarafından düzenlenen 2020 Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması‘nda “Uygulama” kategorisinde ödüle değer görüldü.
33 belediyenin toplam 61 proje ile başvurduğu yarışmanın sonuçları jüri değerlendirmesi sonucunda açıklandı. Yarışma jürisinin değerlendirmeleri sonucunda; Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yanı sıra, 1 Jüri Özel Ödülü, 7 Proje, 7 Uygulama ve 7 Süreklilik, 10 Başarı Ödülü verildi. Nilüfer Belediyesi de İpek Evi ile Uygulama Ödülü’ne değer görülen 7 belediye arasında yer aldı.

Yapılan açıklamada Nilüfer Belediyesi’nin uzun süredir Misi Mahallesi’nde yürüttüğü katılımcı ve bütüncül koruma çalışmaları ile köyde geleneksel üretim tekniklerini yaşatan ve köyde yaşayan kadınlara öncelik veren projesinin uygulama ödülüne değer bulunduğu ifade edildi.

Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması Ödülleri 23 Eylül 2021 Perşembe günü İstanbul’da düzenlenecek törende sahiplerine verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.