HSK seçiminde ittifak uzlaşması

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.05.2021 - 15:53, Güncelleme: 20.05.2021 - 15:53 3102+ kez okundu.
 

HSK seçiminde ittifak uzlaşması

HSK seçimi için uzlaşma sağlandı, 4 üyeyi Cumhur ittifakı, 3 üyeyi Millet ittifakı belirleyecek.
TBMM Anayasa ve Adalet Katma Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na üye seçimi için toplandı. Komisyon 21 aday belirleyecek ve bu adaylardan 7 tanesi Hakimler ve Savcılar Kurulu'na üye olacak. Alt Komisyon Başkanı Yılmaz Tunç, 118 adaydan 3'ünün üyelik şartlarını taşımadığını açıkladı. Yargıtay üyelerinden Yüksel Kocaman ise Komisyona dilekçe vererek adaylıktan çekildi.   Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut'u görevden uzaklaştırılması   Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut hakkında HSK Müfettişlerince hazırlanan ön raporu görüşen HSK 2. Dairesi; geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.
HSK seçimi için uzlaşma sağlandı, 4 üyeyi Cumhur ittifakı, 3 üyeyi Millet ittifakı belirleyecek.

TBMM Anayasa ve Adalet Katma Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na üye seçimi için toplandı. Komisyon 21 aday belirleyecek ve bu adaylardan 7 tanesi Hakimler ve Savcılar Kurulu'na üye olacak. Alt Komisyon Başkanı Yılmaz Tunç, 118 adaydan 3'ünün üyelik şartlarını taşımadığını açıkladı. Yargıtay üyelerinden Yüksel Kocaman ise Komisyona dilekçe vererek adaylıktan çekildi.

 

Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut'u görevden uzaklaştırılması

 

Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut hakkında HSK Müfettişlerince hazırlanan ön raporu görüşen HSK 2. Dairesi; geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.