Gıda Sektörü 16 Eylül’de Bursa’da Buluşuyor…

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.09.2021 - 20:33, Güncelleme: 13.09.2021 - 20:33 2820+ kez okundu.
 

Gıda Sektörü 16 Eylül’de Bursa’da Buluşuyor…

TURFOOD 3. Gıda Fuarı, 16-18 Eylül 2021 tarihleri arasında Network Fuarcılık tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuara, Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan, İngiltere ve İsveç’ten olmak üzere 5 ülkeden 25 kişilik bir alım heyeti de katılacak.
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF), Bursa Aşçılar Derneği (BURASDER), Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD), TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ile Bursa Gastronomi Turizmi Derneği (Bursa GTD) ve Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) işbirliğinde gerçekleştirilecek fuar, pandemi sonrası Bursa’da sektörün ilk buluşması olacak. Bursa dışından İstanbul ve Çanakkale’den de önemli firmaların yer alacağı fuarda, gıda üreticileri ve toptancıları, et ve süt ürünleri firmaları, içecek firmaları, su ve meyve suyu firmaları, market, restoran ve otel ekipman firmaları stant açarken; gıda toptancıları ve perakendecileri, aşçılar, otel, restoran ve yemek sanayi firmaları satın alma yetkilileri, market yöneticileri de ziyaretçi olarak katılacak. “Sektör profesyonelleri bir araya geliyor” Fuarın sektörün profesyonellerini bir araya getireceğini ifade eden Network Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, “Network Fuarcılık olarak son 3 yılda 8 farklı alanda 15 fuar gerçekleştirdik. Bir fuarımızı da 2020 yılında pandemi şartlarında gerçekleştirdik. Tabi pandemi pek çok şey gibi fuarları da etkiledi. Biz tüm önlemlerimizi alarak etkinliklerimizi planlıyoruz. Bu fuarımız da onlardan biri. Fuarımıza, 5 ayrı ülkeden 25 kişilik alım heyeti de getireceğiz. Gıda sektörü profesyonellerine yönelik olan fuarımıza tüm sektör bileşenlerini bekliyoruz. Umarız pandeminin seyri iyi gider ve 2022 yılında yine önemli fuarları şehrimize kazandırırız” diye konuştu. Eker sözlerini şöyle noktaladı: “Bursa iş dünyası, turizmi ve ekonomisine önemli değer katan fuarlar, Merinos AKKM’nin de etkin ve istenen şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. Fuarlarımızın gelişimi Bursa’ya önemli değer katacak.” 3 gün boyunca 10.00-18.00 saatler arasında açık kalacak fuarda katılımcı firmalar ürünlerini sergilerken farklı etkinlikler de gerçekleştirilecek. Profesyonellere yönelik olarak yapılan fuarda satış olmayacak. Sektörün tüm profesyonellerini buluşturacak olan fuar, yemek gösterileri ve panellerle renklenecek.
TURFOOD 3. Gıda Fuarı, 16-18 Eylül 2021 tarihleri arasında Network Fuarcılık tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuara, Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan, İngiltere ve İsveç’ten olmak üzere 5 ülkeden 25 kişilik bir alım heyeti de katılacak.

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF), Bursa Aşçılar Derneği (BURASDER), Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD), TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ile Bursa Gastronomi Turizmi Derneği (Bursa GTD) ve Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) işbirliğinde gerçekleştirilecek fuar, pandemi sonrası Bursa’da sektörün ilk buluşması olacak.

Bursa dışından İstanbul ve Çanakkale’den de önemli firmaların yer alacağı fuarda, gıda üreticileri ve toptancıları, et ve süt ürünleri firmaları, içecek firmaları, su ve meyve suyu firmaları, market, restoran ve otel ekipman firmaları stant açarken; gıda toptancıları ve perakendecileri, aşçılar, otel, restoran ve yemek sanayi firmaları satın alma yetkilileri, market yöneticileri de ziyaretçi olarak katılacak.

“Sektör profesyonelleri bir araya geliyor”

Fuarın sektörün profesyonellerini bir araya getireceğini ifade eden Network Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, “Network Fuarcılık olarak son 3 yılda 8 farklı alanda 15 fuar gerçekleştirdik. Bir fuarımızı da 2020 yılında pandemi şartlarında gerçekleştirdik. Tabi pandemi pek çok şey gibi fuarları da etkiledi. Biz tüm önlemlerimizi alarak etkinliklerimizi planlıyoruz. Bu fuarımız da onlardan biri. Fuarımıza, 5 ayrı ülkeden 25 kişilik alım heyeti de getireceğiz. Gıda sektörü profesyonellerine yönelik olan fuarımıza tüm sektör bileşenlerini bekliyoruz. Umarız pandeminin seyri iyi gider ve 2022 yılında yine önemli fuarları şehrimize kazandırırız” diye konuştu.

Eker sözlerini şöyle noktaladı: “Bursa iş dünyası, turizmi ve ekonomisine önemli değer katan fuarlar, Merinos AKKM’nin de etkin ve istenen şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. Fuarlarımızın gelişimi Bursa’ya önemli değer katacak.”

3 gün boyunca 10.00-18.00 saatler arasında açık kalacak fuarda katılımcı firmalar ürünlerini sergilerken farklı etkinlikler de gerçekleştirilecek. Profesyonellere yönelik olarak yapılan fuarda satış olmayacak. Sektörün tüm profesyonellerini buluşturacak olan fuar, yemek gösterileri ve panellerle renklenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.