Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Bursa’nın gürültü haritası çıkartılıyor

Yerel Yönetim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.09.2021 - 16:05, Güncelleme: 14.09.2021 - 16:05 2586+ kez okundu.
 

Bursa’nın gürültü haritası çıkartılıyor

Bursa’da çevresel gürültüyü azaltarak halkın yaşam konforunu yükseltmeyi amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin stratejik gürültü haritasını oluşturmak ve eylem planı hazırlamak için harekete geçti.
Bursa’nın sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kentin stratejik gürültü haritasının oluşturulması ve eylem planının hazırlanması için hazırlıklara başladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Aka, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Odaman Cindoruk ve belediye personelinin katıldığı toplantıda, Çınar Çevre Laboratuvarı A.Ş Akustik Uzmanı Seçil Köşü tarafından yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi. “Bursa oldukça kritik bir kent” Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Odaman Cindoruk, çalışmayla elde edilen verilerin ileride oluşabilecek gürültü problemlerini önlemede yardımcı olacağını söyledi. Son yıllarda çevre sorunlarının sıkça gündeme geldiğini belirten Cindoruk, vatandaş ve kurum olarak harekete geçerek önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. Bursa’nın birçok açıdan kritik bir şehir olduğunu dile getiren Cindoruk, “Gürültü kirliliği en az hava kirliliği ve su kirliliği kadar önemli. İnsanların ruh ve psikolojik sağlığını etkiliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak gürültü konusunu önemsiyoruz. Bu konuda ilk plan hazırlayan belediyelerden biriyiz. Kamu kurumları, üniversiteler ve ilçe belediyeleriyle işbirliği halindeyiz” dedi. “Karayolları açısından ilk sırada Gemlik yer alıyor” Çınar Çevre Laboratuvarı A.Ş Akustik Uzmanı Seçil Köşü, gürültü haritasının oluşturulması ve eylem planının hazırlanmasında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bursa’nın daha yaşanabilir bir şehir olması için bu tür adımların önemine dikkat çeken Köşü, daha temiz çevre ve kaliteli yaşam için projenin önemini anlattı. Proje kapsamında yaklaşık 550 kilometrelik karayolunun, 47.2 kilometrelik mevcut demir yollarının ve 11.7 kilometrelik planlanan demir yollarının gürültü haritasının çıkartılacağını dile getiren Köşü, “Yaklaşık 300 adet gürültü yapan eğlence mekânı incelenecek. 10 adet sanayi tesisi, 7 adet sanayi bölgesinin gürültü haritası çıkartılacak. Bu 4 kaynak için ayrı ayrı gürültü haritaları oluşturulacak. Karayolları bakımından gürültü oranında ilk sırada Gemlik yer alıyor. Ardından Mudanya, İstanbul-İzmir Otoyolu ve İnegöl bölgesi geliyor. Gürültü haritası çıkartıldıktan sonra doğruluğunu tespit edeceğiz. Son olarak anket çalışması da yapacağız” diye konuştu.
Bursa’da çevresel gürültüyü azaltarak halkın yaşam konforunu yükseltmeyi amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin stratejik gürültü haritasını oluşturmak ve eylem planı hazırlamak için harekete geçti.

Bursa’nın sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kentin stratejik gürültü haritasının oluşturulması ve eylem planının hazırlanması için hazırlıklara başladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Aka, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Odaman Cindoruk ve belediye personelinin katıldığı toplantıda, Çınar Çevre Laboratuvarı A.Ş Akustik Uzmanı Seçil Köşü tarafından yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

“Bursa oldukça kritik bir kent”
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Odaman Cindoruk, çalışmayla elde edilen verilerin ileride oluşabilecek gürültü problemlerini önlemede yardımcı olacağını söyledi. Son yıllarda çevre sorunlarının sıkça gündeme geldiğini belirten Cindoruk, vatandaş ve kurum olarak harekete geçerek önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. Bursa’nın birçok açıdan kritik bir şehir olduğunu dile getiren Cindoruk, “Gürültü kirliliği en az hava kirliliği ve su kirliliği kadar önemli. İnsanların ruh ve psikolojik sağlığını etkiliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak gürültü konusunu önemsiyoruz. Bu konuda ilk plan hazırlayan belediyelerden biriyiz. Kamu kurumları, üniversiteler ve ilçe belediyeleriyle işbirliği halindeyiz” dedi.

“Karayolları açısından ilk sırada Gemlik yer alıyor”
Çınar Çevre Laboratuvarı A.Ş Akustik Uzmanı Seçil Köşü, gürültü haritasının oluşturulması ve eylem planının hazırlanmasında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bursa’nın daha yaşanabilir bir şehir olması için bu tür adımların önemine dikkat çeken Köşü, daha temiz çevre ve kaliteli yaşam için projenin önemini anlattı. Proje kapsamında yaklaşık 550 kilometrelik karayolunun, 47.2 kilometrelik mevcut demir yollarının ve 11.7 kilometrelik planlanan demir yollarının gürültü haritasının çıkartılacağını dile getiren Köşü, “Yaklaşık 300 adet gürültü yapan eğlence mekânı incelenecek. 10 adet sanayi tesisi, 7 adet sanayi bölgesinin gürültü haritası çıkartılacak. Bu 4 kaynak için ayrı ayrı gürültü haritaları oluşturulacak. Karayolları bakımından gürültü oranında ilk sırada Gemlik yer alıyor. Ardından Mudanya, İstanbul-İzmir Otoyolu ve İnegöl bölgesi geliyor. Gürültü haritası çıkartıldıktan sonra doğruluğunu tespit edeceğiz. Son olarak anket çalışması da yapacağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.