BEV Eğitimde Fırsat Eşitliği için Köy Okuluna Destek, Yarına UMUT Oldu…

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.09.2021 - 09:37, Güncelleme: 07.09.2021 - 09:37 1909+ kez okundu.
 

BEV Eğitimde Fırsat Eşitliği için Köy Okuluna Destek, Yarına UMUT Oldu…

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı “Eğitimde Fırsat Eşitliği Projesi” kapsamında kırsalda yaşayan çocukların başarılarına katkı sağlamak amacı ile 8.sınıf öğrencilerine yönelik LGS’ye hazırlayıcı nitelikte soru bankası, konu anlatımlı test kitaplarını Bursa Orhaneli Erenler Ortaokulu’na ulaştırdı.
Eğitim, kültür-sanat gibi birçok alanda önemli ve uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerine imza atan BALKANTÜRK Eğitim Vakfı, son olarak Türkiye'nin geleceği çocuklara eğitimde fırsat eşitliği yaratmaya katkı sağlayacak bir projeye imza attı.  Proje kapsamında sınava hazırlanacak 8. sınıf öğrencilerinin test kitabı gereksinimlerini karşılayabilmek için bağışlanan kitaplar yeni sahiplerine ulaştırılmak üzere Bursa Orhaneli Erenler Ortaokulu’na teslim edildi. BEV Başkanı Dr. Aytuğ Onur ve BEV Başkan Yardımcısı İlhan Uslu’nun katıldığı ziyarette hazırlık kitaplarının yanı sıra okula fotokopi makinası da hediye edildi. BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı (BEV) Dr. Aytuğ ONUR test kitaplarının teslimi için Erenler Ortaokulu Müdürü Özkan Sevimli’yi makamında ziyaret etti. Vakfın eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Aytuğ ONUR, hedeflerinin tüm çocukların eğitimde eşit olanaklara sahip olması yolunda çıtayı daima yükseklere çıkartmak olduğunu belirtti. FIRSATLAR UMUDA, UMUTLAR BAŞARIYA DÖNÜŞMELİ Başkan Dr. Aytuğ Onur, geleceğimizin mimarı  çocuklarımızın tam donanımlı bireyler olarak yetişebilmesi, dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimden geri kalmaması için onlardan kaynaklanmayan tüm eşitsizlikleri ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ifade etti. Onur, “Öğrenci başarısını etkileyen en önemli faktörlerden birinin ailelerin ekonomik, sosyal ve kültürel düzeyleri olduğunu biliyoruz. Nitelikli eğitime erişim herkesin hakkıdır. Gelir dağılımındaki eşitsizlikten kaynaklanan eğitimde adalet sorunu ülkemiz açısından ciddi boyutlardadır. Sivil toplum kuruluşlarının bu noktada yapacağı çalışmaların büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Ortaöğretimdeki öğrencilerin akademik başarı seviyelerini artırmayı ve okullar arasındaki performans farklılıklarını gidermeyi amaçlayan eğitimde fırsat eşitliği projesi bu noktada büyük önem taşıyor. Amacımız fırsatların umuda, umutların başarıya dönüştüğünü görebilmektir. Destek veren vakıf üyelerine bir kez daha teşekkür ediyor ve her geçen yıl daha fazla çocuğumuza umut olmayı diliyoruz” şeklinde konuştu. Bursa Orhaneli Erenler Ortaokul Müdürü Özkan Sevimli de, “İhtiyaç sahibi öğrencilere yapılan bu yardımlar büyük önem taşıyor. Ben hem yardım alan öğrencilerimiz hem de eğitim camiası adına destekleri nedeniyle BEV’e çok  teşekkür ediyorum” dedi.
BALKANTÜRK Eğitim Vakfı “Eğitimde Fırsat Eşitliği Projesi” kapsamında kırsalda yaşayan çocukların başarılarına katkı sağlamak amacı ile 8.sınıf öğrencilerine yönelik LGS’ye hazırlayıcı nitelikte soru bankası, konu anlatımlı test kitaplarını Bursa Orhaneli Erenler Ortaokulu’na ulaştırdı.

Eğitim, kültür-sanat gibi birçok alanda önemli ve uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerine imza atan BALKANTÜRK Eğitim Vakfı, son olarak Türkiye'nin geleceği çocuklara eğitimde fırsat eşitliği yaratmaya katkı sağlayacak bir projeye imza attı. 

Proje kapsamında sınava hazırlanacak 8. sınıf öğrencilerinin test kitabı gereksinimlerini karşılayabilmek için bağışlanan kitaplar yeni sahiplerine ulaştırılmak üzere Bursa Orhaneli Erenler Ortaokulu’na teslim edildi. BEV Başkanı Dr. Aytuğ Onur ve BEV Başkan Yardımcısı İlhan Uslu’nun katıldığı ziyarette hazırlık kitaplarının yanı sıra okula fotokopi makinası da hediye edildi.

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı (BEV) Dr. Aytuğ ONUR test kitaplarının teslimi için Erenler Ortaokulu Müdürü Özkan Sevimli’yi makamında ziyaret etti. Vakfın eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Aytuğ ONUR, hedeflerinin tüm çocukların eğitimde eşit olanaklara sahip olması yolunda çıtayı daima yükseklere çıkartmak olduğunu belirtti.

FIRSATLAR UMUDA, UMUTLAR BAŞARIYA DÖNÜŞMELİ

Başkan Dr. Aytuğ Onur, geleceğimizin mimarı  çocuklarımızın tam donanımlı bireyler olarak yetişebilmesi, dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimden geri kalmaması için onlardan kaynaklanmayan tüm eşitsizlikleri ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ifade etti. Onur, “Öğrenci başarısını etkileyen en önemli faktörlerden birinin ailelerin ekonomik, sosyal ve kültürel düzeyleri olduğunu biliyoruz. Nitelikli eğitime erişim herkesin hakkıdır. Gelir dağılımındaki eşitsizlikten kaynaklanan eğitimde adalet sorunu ülkemiz açısından ciddi boyutlardadır. Sivil toplum kuruluşlarının bu noktada yapacağı çalışmaların büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Ortaöğretimdeki öğrencilerin akademik başarı seviyelerini artırmayı ve okullar arasındaki performans farklılıklarını gidermeyi amaçlayan eğitimde fırsat eşitliği projesi bu noktada büyük önem taşıyor. Amacımız fırsatların umuda, umutların başarıya dönüştüğünü görebilmektir. Destek veren vakıf üyelerine bir kez daha teşekkür ediyor ve her geçen yıl daha fazla çocuğumuza umut olmayı diliyoruz” şeklinde konuştu.

Bursa Orhaneli Erenler Ortaokul Müdürü Özkan Sevimli de, “İhtiyaç sahibi öğrencilere yapılan bu yardımlar büyük önem taşıyor. Ben hem yardım alan öğrencilerimiz hem de eğitim camiası adına destekleri nedeniyle BEV’e çok  teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.