Bahri Şarlı'dan 50'nci yaş açıklaması

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.08.2020 - 10:04, Güncelleme: 13.08.2020 - 10:04 2106+ kez okundu.
 

Bahri Şarlı'dan 50'nci yaş açıklaması

Bursa esnafının ekonomik anlamda bağımsızlığını sürdürebilmesi ve piyasa şartları ile daha güçlü mücadele ederek büyüyebilmesi için 1970 yılında kurulan Esnaf Kefalet Kooperatifleri 7’nci Bölge Birliği 50’nci yaşını kutladı.
Bursa’da 12 Ağustos 1970 tarihinde Ticaret Sicilinde kayıt ve tescil edilen; Bursa, Karacabey, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Gemlik, Bilecik ve Kocaeli Esnaf Kefalet Kooperatifleri tarafından kurulan 7’nci Bölge Birliği, kuruluşunun 50. Yılını Bursa’da yönetim kurulu toplantısı ile kutladı.   Birliği’nin 50’nci yaşına dair söz alan Bölge Birliği Başkanı Bahri ŞARLI; “birliğimizin kuruluşundan sonra Bursa’da, Kocaeli’nde, Bilecik’te, Kütahya ile Yalova İl ve İlçelerindeki diğer Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin ortaklığa kabul edilmesiyle bugün toplam 45 Kooperatife ve onların Ortakları olan Esnaf ve Sanatkârlara hizmet vermekteyiz. Türkiye’de 32 Bölge Birliği bulunuyor. Birliğimizin kuruluşundan bugüne, hizmeti geçmiş değerli büyüklerimizi minnet ve şükranla anıyor, vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.    50 yıllık başarı öyküsü   Kurulduğu günden bugüne 7’nci Bölge Birliği çalışmalarının ve başarılarının Merkez Birliği, Halkbank ve Bakanlık tarafından takdir gördüğünü ve örnek olduğunu ifade eden Başkan Şarlı; Başarılarını 2002 yılında aldığı TSE Kalite Belgesi ile taçlandırdığını söyledi.   1970 yılında kurulan Bölge Birliğinin, aynı tarihte Merhum Kasım ÖNADIM tarafından kurulan Merkez Birliği’nin de ilk kurucuları arasında yer aldığını, Kasım ÖNADIM’ın, Kooperatifler Kanunu, Bağ-kur Kanunu, Çıraklık ve Kalfalık Kanunu gibi Esnaf ve Sanatkârlar için hayati nitelikteki kanunların mimarı olduğunu ifade etti.   Yaklaşık 15 bin esnafa Covid-19 desteği   Başkan Bahri Şarlı, 7’nci Bölge Birliğine Bağlı Kooperatiflerin Temmuz 2020 sonu itibarıyla 40 bin 597 Esnaf ve Sanatkâr’a 3 milyar 606 milyon Türk Lirası kredi verdiğini, Hükümet tarafından uygulamaya konulan 25.000 Türk Lirası kredilerde de 14 bin 598 Esnafa kredi verildiğini ifade etti.   7’nci Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Bahri ŞARLI; kuruluştan sonra Bölge Birliği Başkanlığı görevini Hasan KAMACI, Ahmet GÖRGÜLÜ ve Ali Osman KANTAR’ın yürüttüğünü, kendisinin de 7 Nisan 2000 tarihinden itibaren bu görevi üstlendiğini belirtti. 2003 yılı başından itibaren Genel Başkan Sayın A. Kadir AKGÜL ile beraber Türk Esnaf ve Sanatkarına hizmet etmenin onur ve gururunu yaşadığını belirterek, içinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerin, birbirimize daha fazla destek olmak, daha fazla kenetlenmek suretiyle aşılacağından şüphesi olmadığını sözlerine ekleyen Bahri Şarlı, “Esnafımızın yanında onlarla bir aileyiz” diyerek Birliğin 50’nci yaşını kutladı. 
Bursa esnafının ekonomik anlamda bağımsızlığını sürdürebilmesi ve piyasa şartları ile daha güçlü mücadele ederek büyüyebilmesi için 1970 yılında kurulan Esnaf Kefalet Kooperatifleri 7’nci Bölge Birliği 50’nci yaşını kutladı.

Bursa’da 12 Ağustos 1970 tarihinde Ticaret Sicilinde kayıt ve tescil edilen; Bursa, Karacabey, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Gemlik, Bilecik ve Kocaeli Esnaf Kefalet Kooperatifleri tarafından kurulan 7’nci Bölge Birliği, kuruluşunun 50. Yılını Bursa’da yönetim kurulu toplantısı ile kutladı.


 

Birliği’nin 50’nci yaşına dair söz alan Bölge Birliği Başkanı Bahri ŞARLI; “birliğimizin kuruluşundan sonra Bursa’da, Kocaeli’nde, Bilecik’te, Kütahya ile Yalova İl ve İlçelerindeki diğer Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin ortaklığa kabul edilmesiyle bugün toplam 45 Kooperatife ve onların Ortakları olan Esnaf ve Sanatkârlara hizmet vermekteyiz. Türkiye’de 32 Bölge Birliği bulunuyor. Birliğimizin kuruluşundan bugüne, hizmeti geçmiş değerli büyüklerimizi minnet ve şükranla anıyor, vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 


 

50 yıllık başarı öyküsü


 

Kurulduğu günden bugüne 7’nci Bölge Birliği çalışmalarının ve başarılarının Merkez Birliği, Halkbank ve Bakanlık tarafından takdir gördüğünü ve örnek olduğunu ifade eden Başkan Şarlı; Başarılarını 2002 yılında aldığı TSE Kalite Belgesi ile taçlandırdığını söyledi.


 

1970 yılında kurulan Bölge Birliğinin, aynı tarihte Merhum Kasım ÖNADIM tarafından kurulan Merkez Birliği’nin de ilk kurucuları arasında yer aldığını, Kasım ÖNADIM’ın, Kooperatifler Kanunu, Bağ-kur Kanunu, Çıraklık ve Kalfalık Kanunu gibi Esnaf ve Sanatkârlar için hayati nitelikteki kanunların mimarı olduğunu ifade etti.


 

Yaklaşık 15 bin esnafa Covid-19 desteği


 

Başkan Bahri Şarlı, 7’nci Bölge Birliğine Bağlı Kooperatiflerin Temmuz 2020 sonu itibarıyla 40 bin 597 Esnaf ve Sanatkâr’a 3 milyar 606 milyon Türk Lirası kredi verdiğini, Hükümet tarafından uygulamaya konulan 25.000 Türk Lirası kredilerde de 14 bin 598 Esnafa kredi verildiğini ifade etti.

 

7’nci Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Bahri ŞARLI; kuruluştan sonra Bölge Birliği Başkanlığı görevini Hasan KAMACI, Ahmet GÖRGÜLÜ ve Ali Osman KANTAR’ın yürüttüğünü, kendisinin de 7 Nisan 2000 tarihinden itibaren bu görevi üstlendiğini belirtti. 2003 yılı başından itibaren Genel Başkan Sayın A. Kadir AKGÜL ile beraber Türk Esnaf ve Sanatkarına hizmet etmenin onur ve gururunu yaşadığını belirterek, içinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerin, birbirimize daha fazla destek olmak, daha fazla kenetlenmek suretiyle aşılacağından şüphesi olmadığını sözlerine ekleyen Bahri Şarlı, “Esnafımızın yanında onlarla bir aileyiz” diyerek Birliğin 50’nci yaşını kutladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.